Пореден, 62-ри път, протестиращи се събраха в триъгълника на властта с

...
Пореден, 62-ри път, протестиращи се събраха в триъгълника на властта с
Коментари Харесай

Протестите продължават, прожектират кадри с бисери на Борисов ВИДЕО+СНИМКИ


Пореден, 62-ри път, митинги ращи се събраха в триъгълника на властта с искане за оставката на премиера Бойко Борисов, на цялото държавно управление, както и на основния прокурор, а и за спирането на паралелната страна, чиито конци, съгласно хората на площада, се дърпат от Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Днес митинги ращите прожектират фрагменти с бисерите на Борисов върху постройката на президенството.

Недоволните жители се готвят за митинга на 10 септември, приканват всички жители да дойдат пред Народното събрание. 10 септември, 8 ч. още веднъж цялата страна е София, декларират митинги ращите, „ тъй като най-голямата скотщина е тук ”.

Ще бъдем една вечер най-малко след тях. До тази заран имаме 600 записани доброволци от 20 страни, в това число Естония, Австралия и Канада, съобщи от сцената на митинга Арман Бабикян. За България хората, които към този момент са се записали като доброволци са от 69 града и 9 села. Тези, които желаят да оказват помощ в свалянето на мафията и да вдигнат страната, имат късмет да се запишат на страницата на триото. Ще оказват помощ по този метод да станем проведени против проведената престъпност в България, добави Бабикян.

Тук сме 62 дни, изправихме се против себе си, убедихме себе си и околните си, че това е нещо, което би трябвало да създадем. Ние се качвахме нагоре и вървяхме напред всички дружно за първи път без разлика в това кой какви убеждения има. Обединени сме само от това, че сме свободни жители на България, добави адв. Николай Хаджигенов. Ние ще носим дъвки в четвъртък и водни револвери, вие ще дойдете с оръдия, добави Хаджигенов.

Категорично заявяваме, че всички дружно сме непоколебими в напъните си и призоваваме да не се позволява полицейски произвол и принуждение, както и опити за провокация, проведени от ръководещите, за да се дискредитира мирния цивилен митинг. Не допускайте да се повтори „ кървавата сряда “ на Борисов и Гешев! обявиха от Отровното трио.

Днес юрист Николай Хаджигенов, скулпторът проф. Велислав Минеков и пиар специалистът Арман Бабикян, придобили известност като „ Отровното трио “, адресираха послание до посолствата на държавите-членки на Европейски Съюз в България, посолството на Съединените щати, Англия и представителството на Европейската комисия в България във връзка провеждащите се антиправителствени митинги у нас.

„ След бруталното принуждение над спокойно митинги ращите жители, институции като прокуратурата, която по хипотеза би следвало да пази правата на жителите в Република България, мълчи безучастно, с което става част от закононарушенията, които се правят против българския народ. Корупцията и мафиотското ръководство ерозират в нечуван размер системите за сигурност на страната и вършат Алианса уязвим в огромна степен за навлизане от непознати ползи.

Ние, като част от гражданското общество в страна-членка на Европейския съюз и НАТО, заявяваме цялостната си непоносимост към арогантното тъпчене на конституционните права на жителите, главните правила на демокрацията и европейските полезности. Наясно сме, че поради характера, статута и уговорките, които са Ви вменени, не можете да вразумите властта в България, само че можете да предадете информацията, която Ви предоставяме, на Вашите държавни управления. Декларираме, че ще продължим да митинги раме спокойно, като умишлено гражданско общество, до реализиране на задачите ни ”, написа в част от декларацията на Отровното трио до Европейски Съюз.

Всеки ден в някоя от международните медии има материал, отдаден на митинги те в България.

Днес Орла Бари от американската медия The World написа, че към този момент над два месеца българи се събират по улиците на столицата София, скандирайки още веднъж и още веднъж една дума: „ Оставка, оставка “.

Те приканват премиера Бойко Борисов, дружно с неговото държавно управление и основния прокурор на страната Иван Гешев, да се отдръпват.

32-годишната Валентина Долмова е измежду митинги ращите множеството дни. Организационният психолог, която постоянно участва на шествията с майка си Татяна, споделя, че усеща обвързване да бъде там. „ Нямам морална опция. Това е жертва, която би трябвало да извършите. В противоположен случай главно се задоволявате с нещо, което е аморално. Аз по този начин го виждам “, споделя тя.

„ Шпигел ” написа през днешния ден, че хиляди българи митинги рат против премиера Борисов. Те получиха в този момент и поддръжката на Лозан Панов – един от най-висшестоящите съдии в страната. Пред „ Шпигел “ той повдигна тежки обвинявания против държавното управление и Европейския съюз.

„ В нашата страна има олигархично обединение на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт. Например притежателят на медийна империя Делян Пеевски импровизирано, само че в действителност е съпремиер ”, декларира Лозан Панов пред „ Шпигел “.

Ключови институции и управляващи се намират под негово въздействие. Подобно нещо подкопава трите крайъгълни камъка на действителната народна власт – самостоятелни съдилища, свободни медии и мощна съпротива. Ето за какво доста жители имат възприятието, че живеят в „ пленена “ страна. В една естествена страна аз като арбитър би трябвало да заставам отвън политиката. Но в нашия случай даже и аз би трябвало да го кажа: Да, България е „ пленена “ страна. Това е нещо, което европейската политика не желае да признае. В Европа се приказва доста за Унгария и Полша, само че за жалост не и за България, споделя още Панов.

Пред “Дойче веле ” някогашният дипломат на Съединени американски щати в София Джеймс Пардю съобщи, че през последните години демокрацията в България се намира в оттегляне, а Борисов на процедура е трансформирал България в еднопартийна страна. Не съм сюрпризиран от продължаващите демонстрации в София и в други градове. Те са израз на дългогодишното отчаяние на българския народ от нивото на корупция, от слабостта на правовата страна, от силата на олигарсите и проведената престъпност в страната, прибавя Пардю







Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР